SPINNER: Hračka, ktorú by ste mali VYHODIŤ!

Marika Koscelníková | 17. október 2017
SPINNER: Hračka, ktorú by ste mali VYHODIŤ!

Nekvalitné Spinnery zahltili trh, úlomky z hračky spôsobili zdravotné problémy mnohým deťom. Vysoký obsah olova vo výrobku je nebezpečný!

Spinner patrí medzi najpopulárnejšie hračky posledných rokov. Nielen deti, ale aj dospelí sa pobláznili rotujúcim pohybom, ktorý by mal zamestnať ruky aktivitou a podporiť sústredenie.

Prečítajte si aj: Prečo menej hračiek obohatí vaše deti viac?

Spinner všetkých pobláznil

Základom je kovové ložisko, ktoré podporuje rotáciu vonkajšieho plášťa s malým odporom. Vďaka tomu sa spinner vydrží točiť dlho a dokáže zabaviť na celé minúty. Stojí za jeho úspechom perfektný marketing, alebo je naozaj táto hračka geniálna? 

Jej popularita spôsobila, že dopyt narástol a kvalita prevedenia naoko obyčajnej hračky pre deti výrazne klesla.  Spinner si môžete kúpiť od jedného eura až po stovky eur. Kvalitu prevedenia nie je možné zistiť voľným okom. Deti tak  majú v rukách často nebezpečnú hračku, ktorú im môže ublížiť.

Môže vás zaujímať: Hračky – kedysi a dnes

Spinner je nebezpečná hračka pre deti

Čoraz častejšie sa začali ozývať hlasy, ktoré poukazujú na jej nebezpečnosť a možnosť zranenia

nebezpečný spinner

Pred časom spôsobila mamička 10 ročnej dcéry, na sociálnych sieťach búrlivú diskusiu zverejnením informácie, že jej dcéra sa dusila prehltnutím časti spinnera.

Zachránil ju až operačný zákrok, ktorým prehltnutú časť vybrali z dýchacích ciest.

Nahnevaná matka Kelly Rose Joniec zdieľala svoje utrpenie na Facebooku a varovala tisícky rodičov. Jej prípad nie je ojedinelý. Nekvalitné prevedenia lacných spinnerov spôsobili mnohým deťom ulomenými časťami odreniny či porezania.

 

ŠOKUJÚCE:

Na internete sa objavujú videá mladých ľudí, ktorí na spinnery pripevňujú žiletky a  potom ich roztočia čo najviac tak, aby boli schopné poškodiť pokožku. Zábava, ktorá hraničí zo zdravým rozumom mladých ľudí a navádza aj ostatných na túto šialenosť.

Spinner obsahuje nebezpečné olovo a ortuť

To, že sú bežne dostupné spinnery nekvalitné je jedna vec, druhým závažným faktom, ktorý hovorí NIE spinneru je fakt, že testovaním sa zistilo, že tento výrobok obsahuje veľké množstva ortuti a olova.  Tie sú pre ľudský, zvlášť detský organizmus, veľmi nebezpečné.

Deti táto zábavka láka. Predbiehajú sa v trikoch, kto čo so spinnerom dokáže, kto ich má viac. Možno ich máte doma vo viacerých farbách a tvarových prevedeniach.

Buďte ostražití a zvážte, či sa ho nezbavíte. Minimálne skontrolujte pevnosť jeho súčiastok a upozornite deti na riziká.

Bezpečne doma
Koľko dôvery potrebuje dieťa?

nebezpečný spinner

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: