Chráňte svojich najmenších

PR článok | 20. marec 2017
Chráňte svojich najmenších

Keďže ešte nezačalo chodiť, nič sa mu nemôže stať. Veď som stále pri ňom! A šetriť na vysokú školu už teraz? Nie je to predčasné? Tieto a podobné myšlienky môžu maminkám najmenších detí napadnúť, keď im niekto z príbuzných hovorí o detskom poistení. Vaša ratolesť sa však každý deň ocitá v situáciách, ktoré sú pre ňu nové, nepoznané. Niektoré ju môžu aj ohroziť. Detské poistenie je oná povestná poistka pre každý prípad.

Najčastejším rizikom u detí je úraz

Podľa štatistík postihne úraz každé piate dieťa. Medzi najčastejšie zranenia detí do prvého roku života patrí vdýchnutie drobných predmetov a pád z postieľky. Pri batoľatách a deťoch v predškolskom veku dochádza najmä k obareniu horúcou vodou či pádu z výšky.

Staršie deti si privodia úraz najčastejšie pri športe, páde zo schodov alebo stromu, ale aj pri mimoškolských aktivitách organizovaných školou. 
K úrazom dochádza najčastejšie v domácnosti, nasleduje škola a športoviská. Väčšina zranení je zapríčinená neopatrnosťou a pri najmenších nedostatočnou skúsenosťou. Každý vážnejšíúraz môže významne skomplikovať život celej rodiny.

Okrem psychickej záťaže predstavuje aj výrazný zásah do rodinného rozpočtu, keďže minimálne jeden rodič musí liečbe dieťaťaprispôsobiť pracovné povinnosti. Práve v týchto prípadoch pomôže finančnú stratu vykompenzovať poistenie.    

Detské poistenie poskytuje

  • poistnú ochranu dieťatka až do dospelosti
  • finančnú pomoc pri úraze či vážnej chorobe dieťaťa
  • formu sporenia, ktoré bude vyplatené či už pri dovŕšení poistného veku, alebo keď začne dieťa študovať, vstúpi do manželstva, alebo si vezme hypotéku na bývanie
  • široké spektrum rôznych pripoistení
Svojmu dieťatku môžete dopriať ešte väčšiu ochranu formou rôznych pripoistení – kritickýchchorôb, času nevyhnutného liečenia úrazu, materiálnej škody či trvalých následkov úrazu.

S akýmkoľvek z týchto pripoistení dostane v rámci produktu Provital Junior od KOMUNÁLNEJ poisťovne pripoistenie zlomenín ako bonus ZDARMA. Pri každej zlomenine potom obdrží jednorazové odškodné.  

Peniaze na štúdium, svadbu alebo byt

Čas letí veľmi rýchlo, ani sa nenazdáte a vaše dieťa urobí prvé kroky, pôjde do škôlky, do školy a bude stáť na prahu dospelosti. Sporiaca zložka detského poistenia mu tento štart do novej životnej etapy uľahčí. S poistením Provital Juniorvyplatí KOMUNÁLNA poisťovňavášmu dieťaťu finančnú prémiu vo výške 105% aktuálnej hodnoty poistenia pri prijatí na vysokú školu či už jednorazovo, alebo formou štipendia.

Rovnakú prémiu získa aj v prípade uzatvorenia manželstva či čerpania úveru na bývanie. Viac na www.kpas.sk
Tip na záver
Ak sa vaši rodičia trápia otázkou, čo darovať novonarodenému vnúčaťu, navrhnite im ako vhodný darček detské poistenie, ktoré môže pomôcť pri štarte do života, aj pri nepriazni osudu

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: