Batoľa články

UŽ CHODÍ! Prvé kroky dieťaťa prídu v pravý čas

UŽ CHODÍ! Prvé kroky dieťaťa prídu v pravý čas

Každý rodič má so svojím milovaným dieťatkom nejeden významný okamih, ktorý sa zapíše hlboko do jeho pamäte i srdca. Takouto chvíľou zvykne byť aj prvý krok bábätka. Neznamená to len významný medzník v rámci psychomotorického vývoja, ale začína sa etapa objavovania, skúšania vlastných hraníc, zvedavosti, zdokonaľovania sa v poznaní, ale i „vykročenia do života“. Čítať viac..

plávanie bábätiek

Ako rybičky vo vode: Benefity baby plávania

Príroda to má dokonale „vymyslené“ a vznik nového života je doslova zázrakom. Bábätko sa v tele mamy vyvíja deväť mesiacov chránené plodovou vodou a práve tá je pre bábo po narodení známym a prospešným prostredím. Mnoho rodičov preto navštevuje už od útleho veku svojich ratolestí rôzne kurzy plávania, ktoré majú na dieťa veľa pozitív – od psychomotorickej stránky, zdravotnej až po sociálnu. Čítať viac..

Plávanie detí a bábätiek

Pediatrička radí: Je plávanie vhodné pre všetky deti?

Detský mozog, pľúca, cievy a srdce, ale aj imunita, pohybové časti tela a trávenie – to je len zlomok z toho, na čo medicína pozerá ako na pozitívne dopady plávania bábätiek či starších detí. Pobyt dieťatka vo vode má totiž veľmi priaznivý vplyv na celý jeho organizmus, a preto lekári túto aktivitu odporúčajú. Na čo si však dať pozor? Čítať viac..

Mamy radia mamám: Ako zatočiť s nepokojným spánkom dieťaťa?

Mamy radia mamám: Ako zatočiť s nepokojným spánkom dieťaťa?

Problémy s nepokojným spánkom bábätka potrápia nejednu mamičku. Hoci bábätko nie je hladné, neustále sa budí a svojim rodičov nedá ani vydýchnuť. Cez deň sa to ešte dá ako-tak vydržať, ale keď má mamička Nataša navyše každú noc nočnú, je to už aj nad jej sily. Manžel často býva dlho v práci a rodina je dosť ďaleko, aby jej pomohla. Ako má vybŕdnuť z tejto náročnej situácie? Takto ste Nataši poradili: Čítať viac..

Článkov: 736