Mlieko nie, koktail áno?

Redakcia | 28. júl 2016
Mlieko nie, koktail áno?

Od narodenia je mlieko prvým a najdôležitejším pokrmom pre dieťa. V dospelosti však po tomto významnom zdroji minerálov, vitamínov a vápnika siaha len máloktorý dospelý. No čo tak odmeniť svoj tvrdo pracujúci organizmus „mliečnym drinkom“?

Leto nie je večné, jeseň a sychrav počasie sú tu skôr, ako sa nazdáme a vylepšiť svoju obranyschopnosť je preto namieste.

Recept pre vás: Jahodový šejk

Naša gastronómia ponúka množstvo zaujímavých receptov, vhodných pre deti i dospelých, ktorých súčasťou je mlieko.

Mnohým mamičkám sa osvedčilo, ak svojim deťom, ktoré mlieko príliš „nemusia“, začali podávať mliečne koktaily. Pripravujú sa jednoducho – mlieko a ostatné prídavné suroviny sa vložia do mixéra a zmixujú. Pre deti sú vhodné prísady ako banán, lesné plody (aj vo forme kompótov či džemov) či iné ovocie, med, vanilka... Dospelí môžu svoje „milkdrinky“ obohatiť aj kvapkou rumovej či inej esencie.

Alergia na kravské mlieko? Čítajte.

Takéto chutné a podľa vlastnej fantázie ozdobené nápoje nespestria iba jedálniček, ale  podporia aj chuť do jedla, preto sú obzvlášť vhodné pre deti trpiace nechutenstvom.

Najväčšie gastronomické mýty. Aj vy ste im uverili?

Ak si dnes večer urobíte rodinnú koktailovú párty, nezabudnite si spolu s nami pripiť NA ZDRAVIE!

Tip MAMA a ja: Môžete si pripraviť nasledujúci koktail. Pre dve osoby budete potrebovať 600 ml mlieka, 4 polievkové lyžice tvarohu, 1 polievkovú lyžicu jahodového džemu, niekoľko čerstvých alebo mrazených jahôd. Všetko spolu rozmixujte v mixéri. Pridaním tvarohu sa koktail výrazne zahustí a získate tak i plnohodnotnú desiatu či olovrant pre dieťa.

 

 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: