Skúsili ste? Bábätko a hojdacia sieť

Redakcia | 2. október 2018
Skúsili ste? Bábätko a hojdacia sieť

Je hojdacia sieť vhodná aj pre bábätko? Aké sú skúsenosti s uspávaním drobčeka v nej?

Hojdacia sieť poskytuje bábätku bezpečie a pohodlie

Veľa rodičov si myslí, že hojdacia sieť slúži iba na spanie.

Ale tento praktický vynález dokáže oveľa viac: dáva bezpečie, pohodlie a podporuje zmysel pre rovnováhu. Ten, kto už ako dospelý niekedy ležal v hojdacej sieti, vie, aký dobrý pocit to je – a toto isté platí i pre bábätko.

Niektorí rodičia majú dokonca skúsenosť, že ich „chronicky“ plačúce dieťa sa zrazu stalo pokojnejším a vyrovnanejším, keď ležalo v hojdacej sieti. Tieto hojdacie siete malé detské telíčko sčasti obopnú, tvarujú chrbticu do oblúčika a vytvárajú príjemný kolísavý pohyb, na ktorý je dieťa zvyknuté z maternice.

Tip MAMA a ja: Nastavte na sieti zavesenie na najvyššiu zarážku. Týmto spôsobom sa môže vaše dieťatko voľne pohybovať a pozorovať, čo sa naokolo deje. Pritom nemusíte mať strach, že vypadne, lebo hojdacia sieť má integrovaný bezpečnostný popruh, takže dieťatko je zaistené.

Hojdaciu sieť možno zavesiť napríklad na strop, ale vhodnejší je exemplár s podstavcom, aby sa dal rozložiť v ľubovoľnej miestnosti alebo napríklad na terase. A ani s údržbou nie sú veľké starosti, lebo hojdacia sieť sa dá prať v práčke.

A pozor – dbajte o to, aby sieť i jej upevnenie bolo bezpečné a nikdy v nej nenechávajte dieťa čo i len na chvíľu bez dozoru!

Čo hovoria na hojdaciu sieť mamičky bábätiek?

Lea, dcérka Anička:
"Detičky kedysi spinkali na poli v takých podobných sieťach, naše staré mamky asi vedeli, prečo to robia...My sme sieť používali od cca tretieho mesiaca, keď sa malej začali strašné koliky, asi do jedného roka, vždy na popoludňajší spánok.  Malá bola nadšená a popoludňajšie zaspávanie  bezproblémové, jednoznačne  odporúčam."
Dominika, syn Miško
"Domáca hojdacia sieť pre bábätko  nemá nijaký väčší význam, je to zbytočnosť vo výbavičke, náš malý v nej ani nechcel byť."

Gabriela, synovia Timur a Andrej
"Môj prvý syn bol strašne náročné dieťa, prežili sme si rok plný plaču, neustáleho nosenia na rukách a uspávania. Cez deň aj v noci. Úplne na nervy. Keď som druhý krát otehotnela, zrazu som si spomenula  na veľkú hojdaciu sieť, ktorú sme si kedysi dávno doniesli zo svadobnej cesty z Mexika. Presadila som si jej zavesenie na terase. A druhého syna cez deň zásadne uspávala iba v nej. Ľahli sme si spolu a ja som v nej bola taká spokojná, upokojená hojdaním, žeby mi ani nevadilo, keby chvíľu nezaspal. Väčšinou však zaspal veľmi rýchlo a ja som mala na výber - nechať ho spať  a porobiť si medzitým veci alebo spať spolu s ním. Veľa popoludní sme spolu prespali... Strašne rada na to spomínam. A  sieť mám na terase doteraz, keď sa potrebujem upokojiť pre zmenu ja... :)"

 

AKO USPAŤ bábätko
Prečítajte si tiež:

AKO USPAŤ bábätko 

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: